Over mij

Mieke Hartwigsen

Trauma coach

Over mij

Mieke Hartwigsen

Een levenslusteling met een sterk ontwikkelde intuïtie en een talent om patronen te ontdekken, verbindingen te leggen en inzichten te verkrijgen. Ik hou van mensen, ingewikkelde en complexe zaken en van diepere materie.

Ik ben de trotse mama van Odin, ben vrolijk, open minded en hou ervan om grenzen te verleggen. Ik zie het mooie van mensen, van de wereld en ben een echte lightworker. Met m’n hoofd bezig met de hogere dingen sta ik met mijn voeten stevig op de grond. Ik ben hier niet voor niets gekomen.

Waarom ik hier dan ben? Dat kun je hier onder lezen.

Leven in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Avontuur en reislust brachten mij na mijn studie Social Work naar het platteland van Zuid Afrika. Ik zou er een jaar vrijwilligerswerk doen. Even weg van Nederland. Maar het leven volgens het ritme van de natuur, the drums and heart beat of Africa… ik was direct verkocht. Ik genoot er intens van en zou ietsje langer blijven…

Want in het eerste jaar in Zuid Afrika ontmoette ik de liefde van mijn leven: Johan. Samen kochten we een schitterend huis met enorme tuin. Met onze honden, katten, kippen, vogels en reptielen die je overal tegenkomt, was het een gezellige boel. Ik ontdekte een passie voor tuinieren en een liefde voor vetplanten. Met 6000 vierkante meter grond kon ik helemaal los gaan.

Mijn oude patronen

Ik ging natuurlijk niet voor niets de wereld over. Ik ben opgegroeid in een zeer strenge, dogmatische gereformeerde kerk. En al had ik vroeg in mijn twintiger jaren deze sombere kerk verlaten, de oude patronen bleven bestaan.

De dingen die ik met de paplepel ingegoten had gekregen, bijvoorbeeld over wie ik was, wat ik wel of niet mocht, hoe slecht en verdorven ‘de mensheid’ wel niet was, die dingen verdwenen niet echt.

Ik kon wel bedenken met mijn volwassen verstand dat ik dat niet geloofde, maar mijn gevoelswereld bleef pessimistisch en negatief over de wereld. Terwijl ik dat helemaal niet wilde! “Niet in staat tot enig goed en geneigd tot alle kwaad” was een gevleugelde uitspraak in de kerk van mijn jeugd. Dit werd ons geleerd over hoe wij als mensen zijn. Niet echt om vrolijk van te worden…

Ergens voelde ik dat er een oplossing moest zijn voor mijn interne strijd, maar vinden deed ik die niet. Zelfs aan de andere kant van de wereld bleven dezelfde overtuigingen mij achtervolgen. Ik studeerde reiki en kinesiologie, leerde mediteren en visualiseren. Maar nog steeds bleven diezelfde oude patronen naar boven komen.

Mijn oude patronen

Ik ging natuurlijk niet voor niets de wereld over. Ik ben opgegroeid in een erg streng dogmatisch gereformeerde kerk. En al had ik vroeg in mijn twintiger jaren deze kerk verlaten, de oude patronen bleven bestaan.

De dingen die ik met de paplepel ingegoten had gekregen, bijvoorbeeld over wie ik was, wat ik wel of niet mocht, hoe slecht en verdorven ‘de mensheid’ wel niet was, die dingen verdwenen niet echt. Ik kon wel bedenken met mijn volwassen verstand dat het niet zo was, maar mijn gevoelswereld bleef pessimistisch en negatief over de wereld. Terwijl ik dat helemaal niet wilde! “Niet in staat tot enig goed en geneigd tot alle kwaad” was een gevleugelde uitspraak in de kerk van mijn jeugd. Dit werd ons geleerd over hoe wij als mensen zijn. Niet echt om vrolijk van te worden…

Ergens voelde ik dat er een oplossing moest zijn voor mijn interne strijd, maar vinden deed ik die niet. Zelfs aan de andere kant van de wereld bleven dezelfde overtuigingen mij achtervolgen. Ik studeerde reiki en kinesiologie, leerde mediteren en visualiseren. Maar nog steeds bleven diezelfde oude patronen naar boven komen.

Het onderbewustzijn

Ondertussen werkte ik jarenlang als social worker en therapeut bij een hospice in de sloppenwijken onder de allerarmsten. Ik specialiseerde me in verlies- en traumaverwerking en kwam tijdens een van de studies voor het eerst in aanraking met het onderbewustzijn.

Er ging een nieuwe wereld voor me open. Dus daar zaten al die emoties, patronen en pijnlijke ervaringen opgeslagen! No wonder dat ik hier niet bij kwam. Dit gedeelte is helemaal niet te veranderen met praten of redeneren. Er was meer voor nodig. Maar dat was me nooit geleerd in mijn opleidingen!

Ik leerde alles wat er maar te vinden was over het onderbewustzijn. Studeerde hypnotherapie en kwam erachter dat er ’tools’ waren om met het onderbewuste te gaan werken. Langzaam maar zeker begonnen dingen te veranderen…

Maar ergens intuitïef ‘wist’ ik: Het moet makkelijker kunnen…en sneller. Als trauma’s in een split second kunnen ontstaan en zo’n grote invloed hebben, dan moet er toch een snellere manier zijn om dit te kunnen verwerken? Ik bleef me verdiepen en kwam na het boek ‘De biologie van de overtuiging’ van Bruce Lipton (aanrader) met PSYCH-K in aanraking.

Wat een openbaring en wat fijn eenvoudig: Het kan wél! En nog steeds ben ik verbluft over de eenvoud en diepgang van dit proces. Mijn leven draaide 360 graden om. Ik kon mezelf eindelijk helemaal bevrijden van al die oude overtuigingen en patronen. Ik opende mijn eigen praktijk in 2015.

Bijzonder genoeg was het Johans passie voor rugby wat ons na elf jaar Zuid Afrika naar Nederland bracht…

Innerlijke strijd

Naar Nederland

Van het intuïtieve leven middenin de natuur terug naar het drukke Nederland…wat een aanpassing!

Eenmaal terug merkte ik al snel dat veel mensen in Nederland zichzelf voorbij rennen. Het tempo van leven ligt hier zo ontzettend hoog. Het verschil was letterlijk voelbaar. Ik moest er de eerste maanden echt voor oppassen om mezelf niet te verliezen in de rat race en ik ben dan ook veel te vinden in de prachtige bossen en vennen van Oisterwijk om tot rust te komen. Ik heb het nodig om naar mijn intuïtie en hart te blijven luisteren, om te voorkomen dat ik ook ga mee rennen.

You are a human being, not a human doing.

You are a human being, not a human doing.

Hulp bij burn-out

Mijn missie

Het was voor mij een behoorlijke schok om te zien hoe mensen in dit prachtige land maar door blijven gaan. Geen tijd nemen om tot rust en bezinning te komen. Om bewust naar hun hart en dromen te luisteren. En deze dan ook te volgen! Het is dan ook geen verrassing dat de burn-out cijfers de pan uit rijzen. Of dat de psychiatrie vol zit.

Al snel ging er bij mij een lichtje aan. Als ik één ding geleerd had van mijn leven, van emigreren en remigreren, was het dat je je eigen leven wel degelijk kan creëren en inrichten zoals je het wilt.

Maar niet zolang er nog vervelende dingen en belemmerende overtuigingen in de weg staan.

Mijn missie was geboren. Ik help mensen om zichzelf te bevrijden. En om dan hun mooiste leven te creëren. Om oude patronen, diepe trauma en stress te verwerken en los te laten. Om de glow van binnen te vinden en te gaan genieten van het wonder van het leven!

Chat openen
Hoi! Hoe kan ik je helpen?